Esta obra, un glosario de máis de 3500 termos traducidos ao castelán
e o inglés, pretende contribuír á normalización do uso do galego no
ámbito da hostalaría.
O coordinador da obra e membro de número da Academia, Manuel González González,
empezou a súa intervención destacando a plena coherencia da publicación
deste dicionario co fin encomendado ao Servizo de terminoloxía galega,
Termigal: o de ofrecer recursos terminolóxicos para facilitar o uso do
galego en áreas lingüísticas especializadas, e informou: "Na elaboración
desta obra participaron moitas máis persoas das que aparecen citadas na
nómina de redactores, pois para crear un dicionario destas
características é preciso contar tamén cos profesionais de cada sector,
que son o seu destinatario". A continuación, o académico destacou a
importancia do sector hostaleiro na sociedade e na economía actuais, "a
restauración está presente na nosa vida diaria e forma parte tamén da
chamada paisaxe lingüística, é dicir, da visibilidade externa dunha
lingua". Manuel González rematou a súa intervención facendo un
chamamento aos hostaleiros a empregaren o galego nos seus menús e como
lingua de partida cos seus clientes.
Ningún comentario:
Publicar un comentario